· 

CARETO

 

“We gaan ook bloggen”: zegt Caroline. Caroline is de spitante, goedlachse dame die me onlangs, vrij vlot, overtuigde om mee te stappen in haar project.

 

“Tuurlijk”: antwoord ik. Kort en krachtig schrijven kan ik. Altijd handig geweest met pen of klavier als het kernachtig en vlot verwoord mag worden, en dit is bloggen toch.

 

Geen uitgebreide, diepgravende analyses, maar korte kronkels, impressies, meninkjes die aan de digitale lezer worden toevertrouwd. “Tuurlijk, dat kan ik”.

 

“We gaan bloggen over bemiddeling, over succesvolle ervaringen, moeilijke situaties met een constructieve en hoopvolle oplossing, een oplossing waar beide partijen zelf toe komen en tevreden mee naar buiten stappen. “

 

“Tuurlijk”: zeg ik. “Dit is immers waar bemiddeling om draait hé…” De tweede tuurlijk klinkt even overtuigend als de eerste maar in mijn achterhoofd duikt toch sluimerende twijfel op.

 

Bloggen over succeservaringen is één. Die bevattelijk op papier krijgen is twee.

 

“Opletten met privacy, mensen mogen zich niet herkennen in een situatie”: denk ik. “Vraag je aan mensen of je onherkenbaar over een voor hen herkenbare situatie mag bloggen?” “Tuurlijk, open en eerlijk zijn is basis in bemiddeling.”

 

“Succeservaringen genoeg maar welke zou ik kort en bondig op papier kunnen zetten”.  

 

“Kan je zomaar bloggen over succeservaringen of behoort dit tot het vertrouwelijke en het intieme van de bemiddeling…”

 

“Is bloggen en de snelheid ervan niet het omgekeerde van de schoonheid en de noeste arbeid van een doorwrochte overeenkomst…” De Westvlaming in mezelf steekt de kop op.

 

Vragen en antwoorden, twijfel en knopen doorhakken, luisteren, blijven luisteren en herhalen…

 

Bloggen over bloggen in bemiddeling is bemiddelen met jezelf.

 

Bloggen over bloggen in bemiddeling is akkoord zijn met volgende overeenkomst:

 

Tuurlijk is bloggen over bemiddeling een must. Het geeft op een korte en krachtige wijze, speels met woorden en wijs in gedachten mee wat bemiddeling kan inhouden.

 

U leest waar het over gaat, wat u er mee kan en hoe krachtig oplossingen en hoe gedragen overeenkomsten kunnen zijn. Er zijn geen manieren en kanalen genoeg om mensen mee te nemen in de kracht van bemiddeling.

 

“Tuurlijk, Caroline, gaan we bloggen. Tuurlijk!”

 

 

 

“We zullen professioneel en kwaliteitsvol werk leveren”: zegt Caroline.

 

“Tuurlijk”: zeg ik overtuigd. “Dit zullen we zeker”.

 

“Welkom bij CARETO”: zegt Caroline.

 

Ik voel me welkom.

 

 

 

https://www.pjmbemiddeling.be/2019/08/21/careto/https://www.pjmbemiddeling.be/2019/08/21/careto/https://www.pjmbemiddeling.be/2019/08/21/careto/ffffffffffffffhttps://www.pjmbemiddeling.be/2019/08/21/careto/